Hlavní menu




Rozdělení vín podle kvality

Vína se zařazují do kvalitativních tříd podle obsahu cukru v hroznech v době sklizně. Jeho kvalita je známa už na vinici.

Jakostní víno ( „známkové“ nebo „odrůdové“ )

Musí mít cukernatost min. 15°NM.

Jakostní víno s přívlastkem

Musí být sklizeno ve stejné vinařské podoblasti a výroba proběhnout v oblasti, v níž byly hrozny sklizeny.Není doslazováno řepným cukrem.

Kabinetní víno

Cukernatost 19°NM.Víno má nižší obsah alkoholu.

Pozdní sběr

Cukernatost 21°NM,víno má výrazné charakteristiky a může být úplně suché,až s vyšším obsahem alkoholu,nebo i se zbytkem neprokvašeného cukru (polosuché).

Výběr z hroznů

Hrozny musí mít cukernatost nejméně 24°NM. Vína mají specifickou vůni a chuť.Jejich kvalita je výjimečná.

Realizace: MaxWeb