Hlavní menu


Navigace:

ÚvodProdukty

Aktuální podmenu


Produkty

Jakostní vína s přívlastkem - výběr z hroznů

Chardonnay

Chardonnay Víno zelenožluté až nazlátlé barvy, z chladnějších klima zón bývá po zelených jablkách s příměsí akátu, ve vyzrálejším víně je cítit med a lískové oříšky. Z teplých zón v něm můžeme najít mango, smetanu, banán, žlutý meloun.Víno je vždy velmi plné.

Sauvignon

Savignon Má zelenožlutou barvu, většinou se vyskytují primární vůně. U mladých vín můžeme cítit kopřivy, travnatost až paprikovou nezralost. U vín z dobře vyzrálých hroznů můžeme cítit vůně černorybízové, angreštové, směs citronů a kiwi.

Moravský muškát

Moravský muškát Světle žlutá barva,výrazné muškátové aroma,lehčí typ vína. Používá se k jemně sladkým dezertům,nebo jemné paštice.

Rulandské šedé

Rulandské šedé Zlatožlutá barva,neutrální vůně. U mladých vín někdy vyšší kyselost. Chuť plná,extraktivní,neutrální. Suchá vína k hutnějším úpravám drůbeže,k hutným polévkám. Sladká vína k dezertům.

Merlot

Merlot Víno mívá rubínovou až granátovou barvu, jejíž odstín záleží na velikosti sklizně. Mívá vůni černého přezrálého rybízu ve směsi s vůní černých třešní, švestek a fíků, po delším ležení na láhvi se objevují tóny tabáku, lanýžů, kávy, nebo čokolády. Má nízký obsah kyselin, je plné hebké a vláčné.
Vína Merlotu se dají pít samotná bez doprovodu jídel. Nabízejí se k jemným paštikám, k srnčímu, nebo jelenímu ragú, k pokrmům s výraznou chutí rajčat, nebo nastrouhaných tvrdých sýrů, k pokrmům z pernaté zvěře, k ementálu.


Jakostní vína s přívlastkem - pozdní sběr

Müller Thurgau

Muller Thurgau Víno má zelenožlutý odstín a ve vůni se ozývají tóny muškátu spolu s dalšími ovocnými odstíny .Mohou být travnaté, citrónově muškátové, angreštové či černorybízové. Víno se může pít ke každodennímu konzumu k prosté stravě a při společenské zábavě.

Veltlínské zelené

Veltlínské zelené Víno má zelenožlutou barvu a jako mladé voní svěžestí,pepřtnatostí a lehkou vůní po doutníku. Dle půdy můžeme najít i závan po mandlích. Stává se v mnoha případech základem pro výrobu šumivých vín.

Ryzlink Vlašský

Ryzlink Vlašský Vína se vyznačují vyšším obsahem kyselin, které mohou být až ocelové. Při lepší vyzrálosti hroznů jsou svěže pikantní a u vyšších přívlastkových vín působí příjemným zralým dojmem,tvoříce harmonii se zbytkovým cukrem.Může v nich zavonět rybíz či angrešt a na vápenité půdě kytici lučního kvítí.

Neuburské

Neburské Víno má žlutou až zlatožlutou barvu. Mladé Neuburské má jemné aroma připomínající ořechy a kvalita mladého vína bývá průměrná. Až ležením vína v láhvi se zaplňuje a přibývá buketních látekčerveného ovoce, zvyšuje se viskozita vína a vzrůstá sametový dojem v ústech.

Tramín červený

Tramín červený Zlatožlutá barva.Výrazná medově hrozinková vůně se závany aromatických látek čajové růže a při lahvové zralosti i skořice a pomeranče. Víno je velmi plné, s vyšší viskozitou a jeho harmonie je založena na nižším obsahu kyselin a často i na zbytkovém cukru.

Caberbet Sauvignon

Cabernet Sauvignon Tmavě granátová barva někdy s modravým zábleskem.Typickou vůni černého rybízu Doprovázejí v závislosti na zralosti hroznů i vína vůně třešní,ostružin,tabáku, cedrového dřeva či marmelády. Víno je mohutné s velmi dlouho trvajícím dojmem. Při vysoké vyzrálosti téměř sametové.


Jakostní vína odrůdová

Müller Thurgau

Muller Thurgau Víno má zelenožlutý odstín a ve vůni se ozývají tóny muškátu spolu s dalšími ovocnými odstíny .Mohou být travnaté, citrónově muškátové, angreštové či černorybízové. Víno se může pít ke každodennímu konzumu k prosté stravě a při společenské zábavě.

Veltlínské zelené

Veltlínské zelené Víno má zelenožlutou barvu a jako mladé voní svěžestí,pepřtnatostí a lehkou vůní po doutníku. Dle půdy můžeme najít i závan po mandlích. Stává se v mnoha případech základem pro výrobu šumivých vín.

Zweigeltrebe rose

Zweigeltrebe Granátová barva a ovocně kořenitá chuť nepostrádají vůně višní i jiného bobulového ovoce.Vína jsou rozdílné plnosti.

André

André Tmavě granátov barva s vůní zralých ostružin,podbarvených tvrdším projevem tříslovin a kyselin v mladém víně a se zralou plností při dostatečné ovocnosti ve vínech láhvově zralých, v nichž se zvyšuje plnost a typičnost červeného vína.

Svatovavřinecké

Svatovavřinecké Tmavě granátová barva s fialovými odstíny.Hrubší výraz tříslovin doprovázejí vůně višní a někdy i černého rybízu. Víno je středně plné až plné.

Frankovka

Frankovka Tmavě rubínová barva. V mládí překrývá chuť ostatní kyselé látky.Po zmírnění tvrdých tónů mladosti se objevuje příjemná kořenitost spojená s ovocností a vyzrálým projevem extraktivního vína.


Sekty

Vína perlivá

Perlivé víno Jsou uměle sycená kysličníkem uhličitým za chladu, nebo vyrobená kvašením v uzavřených nádobách do přetlaku 0,2 MPa. K výrobě uměle sycených vín se používají hlavně vína stolní nebo jakostní, ale mohou se použít i vína dezertní. Při umělém sycení se kysličník hůře váže, takže po otevření mají hrubší a kratší perlení.

Šumivá vína

Šumivé víno Vyrábějí se kvašením moštu, nebo druhotným kvašením vín v uzavřených nádobách. Jsou známá jako vína šampaňská, nebo sekty. Označení šampaňské víno se smí však používat je u šumivých vín vyráběných ve Francii v oblasti Champagne. ( chráněná známka od roku 1908 ) Při klasickém způsobu kvašením v láhvi se zaručuje vyšší kvalita konečného produktu, než ostatními výrobní způsoby.

Klasifikace:

Extra brut /very dry/ velmi suché0-6g cukru /l
Brut /dry/suchéméně než 15g cukru/l
Extra dry / extra suché12- 2 g cukru /l
Dry Secco/ asciuto/suché17-35g cukru/l
Demi –sec /abboccato/polosuché33-50g cukru/l
Mild/doux/dolce/jemné50g cukru/l a více

Realizace: MaxWeb